Archive for the 'Dalam Rabbitry Mini' Category

09
Nov
09

Open cecami…

Cadburry dan Bailey dan buka mata. Sebenarnya dah 3 hari dah si bebola kapas nie buka mata. Tapi Lb tak dapat nak Update kan. Bukan itu saja, bukanlah senang Lb nak snap garbar budak dua ekor nie.. tak duduk diam. Bailey pantang camera tercongok depan dia.. cepat di datang, Cadburry pulak , macam blur aje.. hehehe… comel sensangat.

PB090084

 see…. Cadburry the lazzy bunny

PB090081

Bailey…

PB090082

It’s Cadburry… so Tim… what colour??

PB090090

Mummy… oh… ya… BB is bold ..kikikiki… kesan dari sifat keibuan

PB090091

Guess who?? sit under the cages is Daddy Eclipse..

03
Nov
09

Wahh… 10 days Old..

Hari ini Bailey dan Cadburry sudah berumur 10 hari. Tapi belum ada tanda mata akan terbuka. Walaubagaimanapun dua dua pun sihat dan gebu. Inilah saat paling comel bagi semua jenis arnab. Comel dan gebu macam bola kapas. Rasa macam nak picit picit… eeeee geramnyerrr…

PB030080

Both of them… see.. fur ball

PB030078PB030079

NOw… can anyone tell me… what colour this little felow is.. I’m confuse… Black, Chococlate or Sable.

PB030075

Mochi..MOchi… see… so cute… wanna gigit… wanna gigit…

PB030076

Massive head…

Apa yang Lb tahu… Lb kena belajar cara pegang baby masa nak ambil gambar… macam mana… asyik nak cium baby kecil nie..hehehehe

01
Nov
09

I’m a Boy, and Now I’m a Daddy

Dah lama Lb tak post cerita tentang Eclipse.. Anak LbDaniial mengigatkan LB, bila Lb masuk ke Rabbitry, dia cakap..

” Mama, where is Daddy Eclipse..?”

Uik… betul juga kata Daniial. Macam mana pula Daniial boleh terlintas nak tanya macam tu.. yang mengejutkan Ln dia boleh letak gelaran DADDY untuk Eclipse. Padahal Daniial baru 3 tahun 4 bulan. Maybe sebab LB ada cakap dengan dia babies yang dalam nest box tuu.. baby BB dan Eclipse.

Jadi tampa berlengah masa lagi ini dia Daddy Eclipse..

PB010070

 Haloo… long time no seee..

PB010071

What up Doc??

PB010073

What You think about Me.. still maintaning my Body..

PB010074

Thank  You for reading our Blog.

 

30
Oct
09

6 Days already

Lb sepatutnya publish post ini semalam, tapi semalam agak sibuk sikit. Baby dalam nest box dah pun LB pilihakan nama. Dan pilih punya pilih Lb ambil keputusan untuk mengikut abjad ABC. So kalau ada rezeki the next batch LB akan teruskan dengan DEF..

Jadi Lb telah Memilih

ACORN for the Broken Black Baby – sebab dia kecil sekali

BAILEY for the Blue Baby – sebab dia paling besar antara sibling yang lain

CADBURRY for the Black or Chocolate baby

PA280068

see.. sweet pies

PA280066

Kita masih belum pasti apa warna sebenar si Cadburry, sebab kalau tengok warna dia Chocolate tapi kalau tengok Pedigree BB tak ada gene Chocolate so maybe juga dia Black. Nampaknay kena tunggu sampai buka mata nie. Yang paling nakal ialah si Acond. Tapi pagi ini, Acond seperti kalah menyusu, LB dah sediakan susu kambing, untuk substitute sebagai persedian lah. Masa duduk dalam pot ni. Si Cadburry adyik melompat lompat aje. Kalau si Bailey tak ada masalah lain selain tidur sahaja. So doakan Acond survive.

27
Oct
09

Welcome To mylife….

Lb ada pinkies dalam nest box… sebenarnya semula ada 4 tapi petang pada hari ketiga salah satu dari pinkies tu mati. Lb balik dari opis terus check nest box dan didapati satu dah tak bernyawa lagi… punca tak tahu. But Lb rasa pinky ini yang Lb jumpa keluar dari nest box semalam, dan ,masa tu Lb nampak mummy dia @ Blueberry duk cium cium pinky tu. Tapi Lb masukan aje dalam nest box lepas tengok macam baby tu ok aje. Sometimes, orang cakap mummy rabbit boleh tahu yang babies tu maybe ada masalah. So, binky free little one.. Sini LB kongsi kegembiraan LB.

1St day Photo… 4 healthy cubby Pinkies ( 24/10/2009)PA240045

3rd day Photo..

PA260061

So, can we see the TRue Colours… Broken Black, Blue and Black? we shall wait

PA260053

Binky free little one.. is that BLue HL

4th day .. 

PA270062

 LB lihat BB sibuk mengumpul hay lagi… mungkin dia nak naiktaraf nest box.. but tak dapat nak snap gambar babies sebab camera habis bateri pulak.. so enjoy 1st what we have.. comel kan…

11
Apr
09

LB Rabbitry dapat 1st Pinky 11hb April 2009

Baiklah, jangan terkejut, tapi sebenarnya Lb yang terkejut. Pagi nie LB bangun dengan satu projek baru dalam kepala. Tapi, tiba tiba Lb dikejutkan dengan seekor pinky diatas lantai jaring sangkar Blueberry. Yahooo… Lb have a pinky… 1st single pinky. And a very clean and nice one. Ini anak sulong LB Rabbitry dan juga Eclipse. Sebenarnya ini percubaan kedua Lb. Oleh kerana percubaan pertama agak mengecewakan, maka percubaan kedua tidaklah Lb mengharapkan apa apa daripada 1st timer Buck.. Eclipse. Memandangkan saiz Eclipse yang kecil dan comel berbanding Blueberry, dan Eclipse tidak pula menunjukan kepakaran dalam mengambil hati Blueberry.

Memandang kepada Blueberry pula. Dalam percubaan pertama dulu. BB ada juga membuat sarang dari hay tapi ternyata itu hanya False Pregnancy. Dan dalam 3-4 hari yang lepas Lb ada melihat Tingkah laku BB yang berlainan dari biasa iaitu mengumpul Hay. Tapi macam percubaan yang lalu … jadi Lb tak ambil kisah sebab bila dikira hari.. itu seakan False Pregnancy juga.

Tapi semuanya meleset… hari ini Blueberry beranak anak tunggal dan anak sulong kepada Eclipse… walaupun hanya satu… yang penting pinky ini selamat dan Marknya nampak cantik… tak sabar tunggu semua bulunya keluar. Lb bernasib baik kerana pinky ini survive dengan keadaan sejuk pagi ini. Anyway.. Lb Happy sangat… sangat…

Sekarang Enjoy the Picture;

 p4110002

Can you see the Broken Mark.. pinky

p4110005

What the Colour ??…. can you guess .. mungkin kah Broken Blue..????

p4110006

and.. now that what I call… cute little baby…..

29
Mar
09

Rabbitry Mini & Earth Hour 2009

 28hb Mac 2009, jam 8.30-9.30 malam, maka tiadalah satu lampu berkuasa electrik pun yang dinyalakan didalam rumah dan rabittry LB. Lb hanya menyalakan beberapa batang lilin dan melepak didalam rabittry mini dengan anak dan penghuni rabittry mini. Lampu dimatikan selama 1 jam bersempena kempen Earth Hour 2009, well , Lb dan Rabbitry mini menyokongnya bergitu juga sahabat sahabat LB. Jadi Lb tak perlu cerita banyak pasal Earth Hour 2009, sebab Lb dah cerita sebelum nie. Hari nie biar gambar cerita kan segalanya. Tapi minta maaf ler… gambar kurang memuaskan.. maklumlah.. camera pasar malam jek…

p3280012

 Eclipse.. macam confuse aje… maybe dia ingat LB tak bayar letrik

p3280010

 Ini Blueberry…. shaking gambar tuu… boleh lerr..

p3280007

 Ini pulak koko… baru LB perasan.. semua gambar Koko.. posing sama aje….

p3280002

 Inilah dia budak yang paling happy kat dalam Rabittry mini … sebab tak pernah tengok lilin…. Camp Fire kata dia…hehehe




May 2017
M T W T F S S
« May    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Award Receive From Lb Friends

Friendly Award Photobucket Photobucket