30
Oct
09

6 Days already

Lb sepatutnya publish post ini semalam, tapi semalam agak sibuk sikit. Baby dalam nest box dah pun LB pilihakan nama. Dan pilih punya pilih Lb ambil keputusan untuk mengikut abjad ABC. So kalau ada rezeki the next batch LB akan teruskan dengan DEF..

Jadi Lb telah Memilih

ACORN for the Broken Black Baby – sebab dia kecil sekali

BAILEY for the Blue Baby – sebab dia paling besar antara sibling yang lain

CADBURRY for the Black or Chocolate baby

PA280068

see.. sweet pies

PA280066

Kita masih belum pasti apa warna sebenar si Cadburry, sebab kalau tengok warna dia Chocolate tapi kalau tengok Pedigree BB tak ada gene Chocolate so maybe juga dia Black. Nampaknay kena tunggu sampai buka mata nie. Yang paling nakal ialah si Acond. Tapi pagi ini, Acond seperti kalah menyusu, LB dah sediakan susu kambing, untuk substitute sebagai persedian lah. Masa duduk dalam pot ni. Si Cadburry adyik melompat lompat aje. Kalau si Bailey tak ada masalah lain selain tidur sahaja. So doakan Acond survive.


5 Responses to “6 Days already”


  1. 1 mase
    October 30, 2009 at 12:31 pm

    i nak beli satu boleh takk…

  2. October 30, 2009 at 3:29 pm

    leh bg tips sket tak penjagaan baby dari 1 hari hingga seminggu nih???

    • 4 lazybunnys
      October 31, 2009 at 11:54 pm

      Bukan menjadi masalah jika ibu arnab berpengalaman. Yang perlu kita pastikan, anak arnab tidak sejuk dan tidak diganggu serangga seperti semut. Dan juga memastikan Ibu arnab menyusukan anaknya. Arnab menyusu anak hanya sekali sehari, untuk pastikan periksa perut baby pada sebelah pagi, jika perut baby buncit dan tidak berkedut kedut anda tidak perlu ridau apa apa.

  3. November 2, 2009 at 1:31 pm

    I am very interested to know what color the darker on is. Quite convinced that it is not a black. LOL!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


October 2009
M T W T F S S
« Jun   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Award Receive From Lb Friends

Friendly Award Photobucket Photobucket

%d bloggers like this: