11
May
09

E-shop mudah bagi Semua

 Dunia internet membawa berbagai bagai kemudahan kepada penguna. Selain daripada Blog, Forum, Chating, mencari panduan dan ilmu ada satu lagi yang paling cukup digemari oleh penguna termasuk LB iaitu E-shop. Ia bukan sahaja membantu bagi mereka mereka yang duduk nun jauh dari kemudahan seperti dibandar besar (macam LB) tetapi ia membawa masuk kedai untuk membeli sehingga terbelah kedalam kediaman anda. Yang paling best kedai kedai ini, dibuka 24 jam dan 7 hari seminggu.

Pada mulanya takut juga membeli belah melalui Interner teruta jika penjual adalah terdiri daripada orang persorangan atau hanya sekadar broker. Risiko duit habis barang tak dapat selalu menjadi perkara pertama dalam sesi jualbeli seperti ini. Risiko mendapat barang yang tidak berkualiti juga menjadi salah satu sebab berbelaja di internet amat menakutkan. Bagi pengalaman LB pula tidak lah ditipu sampai tak dapat barang, tetapi jika membeli dan barang yang sampai kurang berkuali atau baju dibeli tidak seindah rupa kerap juga terjadi.

Bagi LB, setiap bulan wajib dalam budget e-shop untuk Buku untuk anak, dan juga keperluan bagi arnab arnab LB. Yup.. semua tu Lb buat online. Ada begitu banyak Pet Shop di dalam internet. Tapi biasanya LB hanya memilih E-shop yang berada didalam negara. Selain itu LB juga mencari yang mana LB boleh dapat free POSTAGE… hahahaha.. yup.. bagi LB daripada membayar kos pos yang tinggi lebih baik duit itu dibelanjakan. Biasanya sesuatu E- Shop mempunyai kadar pembelian manimum bagi mendapatkan free postage.  Sebab kadang kadang postage itu boleh mencapai sehingga puluhan ringgit.

Ok.. itu bahagian cutting cost, perlu juga diingat sebagai penguna kita mempunyai hak membuat pilihan dan bersuara (hehe…walaupun LB bukan jenis cerewet sangat bagi sesetangah kes). Seperti LB pembelian makanan dan keperluan arnab LB adalah wajib setiap bulan. Kadang kadang kualiti makanan dan keperluan tersebut agak mengecewakan. MIsalnya Hay, kadang kadang cantik, kadang kadang tidak. Itulah antara risikonya. Ada juga lain yang kita order lain pulak yang sampai, kalau nak tipulangkan kos penghantaran agak rugilah, jadi nak atau tidak kita guna sajalah.  Kan LB dah cakap Lb bukan cerewet sangat, Ini kerana Ini risiko yang perlu LB tanggung. Apa yang Lb boleh buat Black Listed Sahaja lah E-Shop tersebut. Hehehehe…

Lb nak kongsi kat sini.. antara E-Shop kegemaran LB…

mphonline

Lb punya Online Bookstore… my favourite

Eng%20Banner%20LeaderLYN3haypacking

Online Hay… they got the Best Hay ever… ChubbyPetGarden

header_logo

  Here another one.. RM150.00 free postage..

 

 

 


1 Response to “E-shop mudah bagi Semua”


  1. May 13, 2009 at 8:45 am

    e-store di Malaysia bukannya banyak tapi sudah pun dihantar lain ye? Sangat memberangsangkan. LB patut berpindah ke KL. Boleh ber-shopping dan terus hantam je kedai yang tak senonoh ni…LOL!!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


May 2009
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Award Receive From Lb Friends

Friendly Award Photobucket Photobucket

%d bloggers like this: