06
May
09

Kering dan tandus..

2-3 hari ini Lb rasa macam kelam kabut sikit. Dengan cuaca yang panas melengit, dengan menyelesaikan beberapa akaun syarikat untuk Income Tax, dan ada lah beberapa perkara yang menjadikan hidup Lb nie kelam kabut sedikit.

Semalam cuaca panas melampau dengan keadaan kering. Suami Lb beritahu cuaca semalam 34.2 darjah celcius. Wow…  bila cuaca panas macam tu tiada lain yang LB risaukan melainkan bebudak dalam Rabbity tu. Kipas dah terpasang tapi macam tak banyak membantu. Jadi Lb pun buatlah manual Sprinkler. Lepad 5 minit, dan Lb basah kuyup… angin dalam rabbity mini tu pun sejuk sedikit. Dan Lb mengharapkan hari ini tidak sepanas semalam dan mungkin juga mengharapakan ada hujan 2-3 hari ini.

Tentang Income Tax pula, semua tahu menjadi tanggungjawab semua rakyat Malaysia untuk melaksanakan tugas pembayar cukai. Lb memang juruaudit di dalam syarikat suami. Dan ada juga membuat part time dengan menyiapkan beberapa akaun syarikat lain, yang mana semua client Lb sejak LB berkerja dengan sebuah syarikat akauntan dan management service. Maklumlah sejak bergelar suri rumah sepenuh masa mengadap kalkulator dan nombor jadi bertambah slow dan pening. Tapi alhamdullilah.. semua sudah beres.

Jadi sekarang satu masalah sudah selesai kerana, Income tax due date dah habis, cuma kalau ada yang dapat lanjutan masa sehingga 31 mei 2009. hahaha… ini blog untuk arnab LB. Tapi dah mengarut sampai ke Income Tax.

Next projek Lb , kalau cuaca masih teruk, Lb nak pasang sprinkler atas bumbung rabittry mini. Ikutkan hati nak aje pindah kan diorang ke dalam bilik yang ada air cond. Takut Hubby bising pulak.

Sekarang selain dari itu, Lb masih mengharapkan sesuatu yang baik datang bulan ini. Ketandusan cuaca nie, membuatkan Rabbity Mini tu pun ketandusan dan Idea Lb untuk menulis pun kering.

Jangan marah.. kalau Lb merapu hari nie. Itu tandanya Lb tengah kritical dengan Idea. Hehehehe…


0 Responses to “Kering dan tandus..”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


May 2009
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Award Receive From Lb Friends

Friendly Award Photobucket Photobucket

%d bloggers like this: